Allting började i ett garage.

Grundarna av IVON AB, Erik Holmgren & Kim Thalén, är båda två produktnördar som är "born & raised" i garaget. De har haft ett gediget motorintresse sedan barnsben vilket gjort att de genom åren har spenderat oerhört många timmar i sina garage. Detta har resulterat i en djup och unik kunskap om kundernas behov och önskemål. När Kim & Erik av en slump träffades i yrkeslivet år 2020 blev det ganska snabbt självklart vad de båda drömde om på det privata planet - Ett riktigt häftigt garage som är härligt att spendera tid i.

Kim Thalén (till vänster) och Erik Holmgren (till höger) diskuterar sina lärdomar från det första räkenskapsåret, som landade strax under 2 MKR i omsättning.

En sen kväll i garaget, efter några öl och massa skruvande började Erik & Kim fundera lite djupare än vanligt på denna dröm om ett häftigt garage. Tankarna resulterade i att försöka kombinera nytta med nöje och starta ett företag, vars mål är att utveckla produkter som de själva vill använda i sina egna garage. Sagt och gjort, i början av sommaren 2022 skickas papperna in till Bolagsverket och den första produkten lanserades senare under hösten samma år.

"Vårt företag har ett tydligt mål; hjälpa kunden att förverkliga sitt eget drömgarage, utan att behöva betala en förmögenhet", säger Kim Thalén, en av företagets grundare. "Vi har investerat både själ och hjärta i att säkerställa att våra produkter inte bara möter, utan överträffar, våra kunders förväntningar när det gäller kvalitet och design. Vårt sortiment av exklusiv belysning och numera även bilvårdsprodukter, garagegolv, vägghängda slangvindor och gummerade förvaringskrokar är helt magiskt."

"Ibland får jag nypa mig i armen när jag tittar på vårt sortiment, det är så sinnessjukt snyggt när man kombinerar produkterna med varandra. Det blir liksom så enkelt att skapa det där drömgaraget som jag drömde om när jag var liten", säger Erik Holmgren, en av företagets grundare.

VAD BETYDER IVON?

IVON uttalas “Aj-Vånn” och har inspirerats från engelska “I won” = En vinnarkänsla ska infinna sig i kroppen när du köpt deras produkter, eftersom de tar ditt garage till en helt ny nivå. En mentalitet och ett tankesätt som har genomsyrat företagets från dag ett.

MÖT VÅRA GRUNDARE

Erik Holmgren

Privat: Kört motocross sedan 4 års ålder. Jobbat inom powersportbranschen hela sitt yrkesverksamma liv. Drivit Snöskoterpodden mellan åren 2019 till 2023. Uppvuxen på bondgård utanför Sundsvall och har aldrig haft ett varmgarage, så Erik är den personen på företaget som lärt sig skruva den hårda vägen.

Professionellt: 9 års erfarenhet inom sourcing, produktutveckling och varumärkesbyggande.

Kim Thalén

Privat: Har ägt och reparerat över 80 st veteranmopeder, 32 snöskotrar och 24 motocrosshojar. Jobbat inom powersportbranschen senaste 20 åren. Bor i gammalt timmerhus strax utanför Sundsvall där all ledig tid helst går åt till att justera Bing-förgasare på gamla Puch-mopeder.

Professionellt: 21 års erfarenhet inom försäljning, distribution och grossistverksamhet.

LÅNGSIKTIGT MÅL

Tillhandahålla prisvärda premiumprodukter för både golv, väggar, tak och belysning (kompletta garagelösningar). Allting utvecklat under eget varumärke och inköpt direkt från fabrik och sålt direkt till privatpersoner. Inga mellanhänder och bästa möjliga produkt till lägsta möjliga pris för slutkund. Alla som gör affärer med IVON ska vara vinnare och känna "I WON".